• "Bosan Dengan Alasan", Penduduk Balung Protes Jambatan Terbengkalai Sejak 2019


  BOSAN dengan alasan dan penjelasan yang diberikan, penduduk di kawasan Dun Balung Tawau hari ini turun menunjukkan protes dengan menampal plakad di tapak projek Pembinaan Jambatan Konkrit Ranggu yang terbengkalai.

  Penduduk kampung kesal apabila projek pembinaan jambatan di laluan utama itu tidak menunjukkan sebarang kemajuan setelah jambatan asal dirobohkan pada 25 November 2019. Ketika ini, penduduk terpaksa menggunakan jalan sempit dengan lencongan yang berbahaya sebagai jalan alternatif.

  "Ketua Menteri Mohon Campur Tangan" - Antara plakad yang ditampal

  Merasakan aduan mereka seperti tidak diendahkan, penduduk akhirnya mengambil jalan menyebarkan masalah tersebut di media sosial.

  Akhirnya, ADUN N55 Balung, YB Datuk Osman Jamal mengambil inisiatif mengadakan Program Soal Jawab Bersama Pemimpin pada 9 Februari 2020 untuk menjelaskan situasi semasa mengenai projek tersebut.

  Walaubagaimanapun, menurut Herman Banddu yang menghadiri perjumpaan tersebut, janji untuk kontraktor memulakan kerja pada 11 Februari 2020 langsung tidak ditepati apabila tiada sebarang kerja dilakukan selepas tarikh tersebut sehingga ke hari ini.  Rata-rata penduduk Balung yang terkesan merasakan wakil rakyat mereka gagal menyelesaikan masalah tersebut dan berharap agar Ketua Menteri Sabah, YAB Datuk Seri Panglima Shafie Apdal campur tangan dan mempercepatkan pembinaan projek itu.

  Jambatan Ranggu itu merupakan laluan utama kepada kira-kira 5000 penduduk yang tinggal di beberapa buah taman perumahan dan kampung di kawasan tersebut.

  Aduan Penduduk Balung:


  .
 • 0 Comments:

  Post a Comment

  GET A FREE QUOTE NOW

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

  ADDRESS

  4759, NY 10011 Abia Martin Drive, Huston

  EMAIL

  contact-support@mail.com
  another@mail.com

  TELEPHONE

  +201 478 9800
  +501 478 9800

  MOBILE

  0177 7536213 44,
  017 775362 13